Rukometaši Dinama i trener Dragan Marković (©ARKUS liga)
Rukometaši Dinama i trener Dragan Marković (©ARKUS liga)

Radanović: Bićemo jači sa Markovićem, nismo mogli protiv Vojvodine koja ima tri do četiri puta veća sredstva

Vreme čitanja: 4min | čet. 18.05.23. | 16:15

Sportski direktor Dinama za Mozzart Sport sumirao sezonu koja se bliži kraju, novom treneru, ali se dotakao i dvomeča polufinala plej-ofa sa Novosađanima i nemilih scena u Pančevu kada se teško povredio desni bek šampiona Milan Milić

Pančevci su letos najavili šampionske ambicije, ali kako se sezona približavala kraju, bilo je jasno da Dinamo ne može do titule. Tanka bekovska linija početkom godine je dodatno bila oslabljena povredom desnog beka Milana Golubovića, pre toga i juniorskog reprezentativca Nikole Stamenkovića.

Tim Dragana Markovića pružio je žestok otpor devetostrukom uzastopnom šampionu Srbije Vojvodini u polufinalu plej-ofa, ali nije mogao više od dva tesna poraza sa po tri pogotka razlike (23:26). U drugom meču nije bilo u redovima crno-žutih dva najbolja igrača, srednjeg beka Danila Radovića i pivotmena Uroša Pavlovića.

Izabrane vesti

U taboru Novosađana revoltirani su dešavanjima u drugom meču u utorak uveče, kada je tešku povredu doživeo potencijalni reprezentativac Srbije Milan Milić. Levoruki bombarder Lala je doživeo dvostruki prelom ruke, završio je sezonu, pa će tim Borisa Rojevića biti silino oslabljen u finišu kada se juri tripla kruna.

Direktor Vojvodine Darko Jevtić rekao je da je Dinamo godinama frustriran rezultatima Novosađana, da je svaki meč u Pančevu Survajver. Sportski direktor Pančevaca Stojan Radanović odgovorio je kolegi iz Novog Sada.

Ne želim da ulazim u njegov rijaliti. On očigledno voli to. Žao mi je Milana Milića, dečko je bio u dobroj formi, sutra bi trebalo da bude reprezentativac Srbije. Bio je oštar start, nije bilo sigurno namere našeg igrača da ga povredi. Nezgodno je pao, rukomet je takav sport, kontaktni, takve stvari se dešavaju. Želim Milanu brz oporavak, a Vojvodini da osvoji evropski trofej jer bi to bilo odlično za naš rukomet”, istakao je Radanović za Mozzart Sport.

Stojan Radanović (©Starsport)Stojan Radanović (©Starsport)

Dinamo je pre mesec i po promenio trenera posle loših rezultata. Poraz od Metaloplastike u Pančevu bila je kap koja je prelila čašu. Nenad Kraljevski je smenjen, a na kormilu je stigao Banjalučanin, nekadašnji rukometaš Borca i Crvene zvezde, kasnije trener u Nemačkoj, Poljskoj, bivši selektor Bosne i Hercegovine, Dragan Marković.

Prezadovoljni smo Markovićevim radom. Promenili smo trenera mesec i po pred plej-of, želeli smo da malo trgnemo tim. I to je Dragan uspeo, da vrati energiju ekipi. Verujem da smo dobili trenera za duži period. Voleli bismo da ostane dugo, da selektuje igrače za naredne sezone. Ima mnogo iskustva, radio je dugo u Nemačkoj. Hteli smo zimus da odvedemo još jednog beka, ali nismo uspeli u tome. Kasnije se povredio Milan Golubović na pripremama reprezentacije i to nas je baš poremetilo. On je odigrao odlično prvi deo sezone, igrao je svih 60 minuta svaku utakmicu. Možda je to i nauk u stručnom štabu repezentacije za dalje, da takvi rukometaši moraju da imaju odmor, da treba da imaju drugačiji tretman kada dolaze u selekciju”.

Radanović kaže da nije moglo više u dvomeču sa Vojvodinom.

U prvom meču u Novom Sadu u prvom napadu nam se povredio Danilo Radović, i to posle grubog starta. On je naš najbolji igrač. Nismo mogli više od toga, kasnije je i Uroš Pavlović dobio plavi karton posle nepotrebne nervoze. Bli smo lišeni njihove pomoći u Pančevu. Držali smo se do 50. minuta, ali kada je i Duško Čelica napustio teren zbog povrede, nismo mogli više. Radović, srećom, nije pokidao ligamente kolena, videćemo još o kakvoj je povredi reč, ali verovatno ga neće biti do kraja sezone. Neće biti na terenu ako je rovit, ako ne bude 100 odsto zdrav”.

Pančevci do kraja sezone imaju šansu za trofej, igraće dvomeč sa Vojvodinom u finalu Kupa Srbije, ali i daje se ne zna termin jer Lale očekuje borba za titulu sa Partizanom i dvomeč sa norveškim Nerbom u finalu EHF kupa.

Ostaje nam borba za treće mesto sa Metaloplastikom. To je sada više stvar prestiža, pošto oba tima igraju naredne sezone u Evropi, u EHF kupu. Letos smo bili ambiciozniji, verovali smo da možemo do titule, ali smo zadovoljni sezonom. Vojvodina i Partizan su se znatno pojačali. Tokom sezone su bili sve jači, pogotovo Novosađani koji imaju tri do četiri puta veća finansijska sredstva u odnos na konkurenciju. Drago mi je što je Vojvodina konačno nešto uradila u Evropi. Dolaskom Marka Vujina je to sada podignuto na veći nivo. Drago mi se jedan takav as vratio u naš rukomet. Pre toga Vojvodina nije ni htela da igra Evropu, uništila je srpski rukomet i šansu mnogim generacijama rukometaša. Imamo šansu da osvojimo Kup Srbije. Poštujemo da je prioritet evropski dvomeč Novosađana. Još se ne zna kada će da se igraju ti dueli. Dobro je što je RSS odlučio da se igraju dve utakmice. Imali smo sreću u žrebu da je revanš bude u Pančevu. Ne predajemo, želimo da išpišemo istoriju kluba, da se okitimo trofejem”.

Nekadašnji rukometaš Crvene zvezde i Partizana najavljuje još jači Dinamo naredne sezone.

Verujem da ćemo imati veći budžet. U planu nam je i trenažni proces, da popravimo uslove u klubu. U planu su pojačanja, uskoro ćemo ih da ih predstavimo. Drago mi je da je srpski rukomet krenuo napred, da ima šest, sedam ekipa koja su ozbiljne, da svako svakog može da pobedi. Osim ovih timova iz plej-ofa, ne bih zaboravio ni Zvezdu koja nam je uzela tri boda u ovom šampionatu, zatim Dubočica i Radnički iz Kragujevca gde se dobro radi”, zaključio je Radanović.



tagovi

RK Dinamo PančevoRK VojvodinaARKUS ligaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara